Referenties

Doorheen de jaren bouwde Elto referenties op in heel Vlaanderen en in verschillende sectoren (bouw, industrie en infra). Hieronder vindt u enkele voorbeelden van onze maatwerkoplossingen in de montage en installatie van complexe en veeleisende aan- en afvoersystemen.
Dit steeds op een innovatieve, betrouwbare en duurzame manier.

-

Voor een nieuwe terminal zocht Brussels Airport een partner voor regenwaterafvoer.  Strenge veiligheidsvoorschriften en duurzaamheidsvereisten vereisten een complete studie van zowel regenwaterafvoer als noodoverstort. Een opgelegde fasering volgens strakke deadlines maakte een goede planning noodzakelijk.

-

In een eerste fase verzorgde Elto een uitgebreide studie met bijsturing. Op basis van de studie werd een planning gemaakt voor de werken.Door het gebruik van een complex onderdruksystemen werd voldaan aan bovenstaande vereisten.

-

De deadline werd gehaald en op minder dan een maand tijd werd de eerste fase van het project afgerond. De nieuwe terminal van Brussels Airport is nu voorzien op het afvoeren van grote hoeveelheden regenwater.  

Technische fiche:
-  Datum: September 2019 tot oktober 2019 (Fase 1)
- Dakoppervlakte: 3135 m2
- Gebruikte materialen: Afvoerbuizen HDPE (1300 meter), Geberit Pluvia

MEER INFORMATIE

-

Na aanslepende problemen met de afvoer werd aan Elto gevraagd een slimme oplossing te zoeken voor de complexe sanitaire situatie. Belangrijk was dat het hotel zo kort mogelijk zou moeten sluiten om het verlies aan inkomsten te minimaliseren.

-

Na een grondige inspectie van het probleem werd een voorlopige lijn naar de bovengrondse sceptische put geplaatst. Dankzij de voorlopige lijn konden alle afvoerbuizen gefaseerd vervangen worden zonder dat de hotelgasten er hinder van ondervonden.

-

De lijn werd op een innovatieve manier vervangen met duurzame materialen. Dit zonder dat het hotel de deuren moest sluiten. Er kwamen sinds de oplevering door Elto geen klachten meer van hotelgasten over de afvoer in het hotel.

Technische fiche:
- Datum: Oktober 2019 tot November 2019
-FAE en DWA van 68 kamers
- Gebruikte materialen: Geluidsarme afvoerbuizen (120 meter) FAE en DWA in HDPE (Wavin AS)

MEER INFORMATIE

-

Elto kreeg de vraag om een volledige renovatie van de regenwaterafvoer van 176 apparementen uit te voeren. Een duurzame aanpak conform de lokaleMilieuregelgeving was een belangrijke vereiste. De appartementen dienden bovendien bewoonbaar te blijven.

-

De 176 appartementen werden in 8 fases gerenoveerd volgens een planning die een geringe impact voor de huurders verzekerde. Om duurzaamheid te garanderen werden het regen- en afvoerwater van de terrassen strikt gesplitst. 

-

Door de slimme fasering, goede communicatie met de stakeholders en de efficiënte oplevering werden de appartementsblokken sneller dan voorzien conform met nieuwe regelgeving en duurzaamheidsvereisten.

Technische fiche:
- Datum: 2020
- Dakoppervlakte: 1512 m2
- Gebruikte materialen: Afvoerbuizen HDPE (2200 meter)

MEER INFORMATIE