Over Elto

In 2017 besluiten 2 enthousiaste, jonge Gentse ondernemers, gebeten door de wereld van de bouw, na een jarenlange vriendschap, de handen in mekaar te slaan en Elto op te richten.

Elto is actief in de wereld van montage en installatie van complexe en duurzame aan- en afvoersystemen en groeide ondertussen uit tot dé partner voor bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbare partner voor hun project.

Visie & Missie

De bouw verandert razendsnel. Bedrijven moeten plaats besparend bouwen en rekening houden met een steeds strengere wetgeving. Duurzaam omspringen met water is niet langer een nice-to-have, maar een must. Om slim om te gaan met deze complexe uitdagingen is het cruciaal nieuwe technologieën te omarmen en deze slim en efficiënt in te zetten.

Elto is de partner voor bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve, betrouwbare (veiligheid, comfort) en duurzame (recycleerbaar, hoogwaardige producten) aanvoer- en afvoersystemen, op maat volgens hun wensen en specificaties, gekoppeld aan de correcte prijs. Veiligheid en uw comfort zijn hierbij cruciaal. Om duurzaamheid te garanderen werkt Elto alleen met recycleerbare en hoogwaardige producten zoals HDPE, VPE en Alupex.

Geschiedenis

2010

Studies
Thibaut beschikt naast ervaring in elektriciteit en algemene aanneming ook over een achtergrond in de vastgoedwereld. Philippe richtte zich eerder op sanitair en CV, maar beschikt tevens ook over een achtergrond in boekhouding en een diploma accountancy-fiscaliteit.

Doorheen de jaren bouwen ze hun expertise uit dankzij hun passie door bouw en innovatie

2014

Oprichting
Philippe die zich specialiseert in het plaatsen van sanitair installaties en verwarming met een focus op snelle depannage bij problemen met afvoer. Bij Thibaut ligt de focus op elektriciteit en algemene aanneming.

Tijdens deze activiteiten komen ze elkaar reeds regelmatig tegen op professioneel vlak.

2017

Samensmelting
Elto ziet het levenslicht. De focus lag toen op elektriciteit, sanitair, CV en algemene aanneming. Niet veel later wordt een eerste Elto Hero aangenomen en verhuist het bedrijf naar een magazijn in het hartje van Gent.

2018

Projecten
Met projecten in de bouw, industrie en infrasector specialiseert Elto zich meer en meer in complexe aan- en afvoerleidingen voor bedrijven.

Al snel wordt Elto gezien als dé partner voor maatwerkoplossingen in complexe leidingsystemen. Het team breidt dan ook verder uit.

2019

Uitbreiding
Grote uitbreiding van de klantenportefeuille over heel Vlaanderen met diverse klasse 8 aannemers.  

Het team bestaat ondertussen uit 5 medewerkers.

2020

Partners
Als sterk groeiend bedrijf opteren we voor een langdurige, hoogwaardige samenwerking met tevreden partners (leveranciers en klanten).

Op korte tijd zijn we uitgegroeid tot preferred-partner van vele leveranciers en een eerstelijnspartner van verschillende tevreden klanten.

Het Team

Onze ervaren ploegleiders hebben samen tachtig jaar ervaring in sanitair en leidingsystemen.
Om kwalitatieve oplossingen voor uw uitdagingen te garanderen, worden al onze medewerkers continu opgeleid.
Iedere medewerker beschikt minstens over volgende certificaten: VCA Veiligheid, Werken Op Hoogte en Hoogtewerker.